sâmbătă, 29 aprilie 2017

Mesaj către militarii din asociații, sindicate, federații, ligi și organizații de ”ramură”, precum și către conducătorii lor vremelnici



Camarazi,

Traiectoriile diferite ale carierelor noastre militare se reîntâlnesc, după decenii de muncă și schimb permanent de generații, într-o puzderie de ”bisericuțe” (una devenită ”catedrala mântuirii militarilor”). Multe, exagerat de multe. Fărămițate. Unele pentru fiecare armă și specilitate, pentru fiecare garnizoană, pentru fiecare categorie de militari. Altele (cele ”naționale”) atot-cuprinzătoare și atot-reprezentative, într-o permanenta cursă concurențiala pentru obținerea și menținerea supremației. Dar toate, cu nobilul obiectiv statutar (declarat!) de apărare a intereselor militarilor, de regulă, în rezervă și în retragere.
Astăzi suntem în fața unei crize identitare aprige. Naționalismul și patriotismul au fost aruncate în derizoriu. Cariera militară e batjocorită continuu. Misiunea Armatei române de apărare a Țării a fost compromisă. Pentru că, în fapt, războiul pentru independența României  a fost pierdut, iar Armata nu a reacționat. Mai mult, atitudinea puzderiei de asociații, organizații, federații etc. se rezumă, în continuare, la adrese scrise, memorii, colocvii și simpozioane, prin care se proslăvesc reprezentanții puterii, care într-o scârbă congenitală mai avansează un colonel la gradul de general sau mai aruncă cu dispreț libidinos o stea pe umerii deja gârboviți (deja de constelații) ai altui general. Și nu ar fi nimic rău dacă aceștia ar fi dintre cei care au demnitatea și onoarea gradului respectiv, care prin activitatea lor au contribuit la dezvoltarea organismului militar, la perpetuarea tradițiilor frumoase, iar în urmă au lăsat o dâră pozitivă. Dar nu se întâmplă așa, de regulă. Conducătorii acestor formațiuni trebuie să-și continue apucăturile și metehnele prin care și-au clădit cariera, de parcă sunt veșnici si de neînlăturat. Membri simpli, normali și de bună credință (mulți la număr) se lasă antrenați în acest joc murdar, probabil, din nevoia socializării sau uneori pentru o țuică si o ciorbă ”servite” alături de foștii camarazi. Iar pentru ca ”la masă nu se vorbește”, aceștia validează, prin pasivitate, decizii care nu au nimic comun cu cei ce au nevoie să fie reprezentați…adică cei discriminați, purtați inutil pe drumuri, privați de drepturi meritate și câștigate.
Sindicatul militarilor, din când în când, mai ”pune” de un protest, transformat uneori într-un spectacol nedemn pentru militari și de la care mulți preferă să lipseasca. Ceva e putred și în SCMD și nu se mai poate.
Martirii se întorc în morminte. Veteranii își așteapta ”ajutorarele sociale”. Iar noi, ne lamentăm continu pe platforme social-media și trimitem mesaje disperate politicienilor trădători și parșivi, așteptând ”să cadă pară măleață…”
Acesta e tabloul pe care îl văd eu, iar în lipsa unității conceptuale și de acțiune, militarii activi, în rezervă si retragere nu mai sunt reprezentați de nimeni. Un tablou al orgoliilor nemăsurate și interminabile, de multe ori ale unor mediocri frustrați, dar împăunați cu galoane nemeritate, care după ce au jefuit unitățile subordonate (unii chiar au distrus cariere), în loc să se ascunda în vilele lor somptuoase și să dispară din prim plan, se înfig în fruntea asociațiilor și federațiilor pentru ”a mai ciupi ceva”. Unii au ”microbul” șefiei și sunt în stare să facă asociații diferite în Ghencea 1, 2 și 3. Iar noi îi tolerăm?! Panâ cand?
Îi indem, cu respect și considerație, pe membri acestor organizații să ridice capul și cu demnitate militară să stopeze obediența și fațărnicia, duplicitatea și impostura. Pentru că nu ne mai permitem să mimăm reprezentarea.

Camarazi,
Cereți imperativ unificarea mișcării rezerviștilor pentru reprezentarea noastră corectă și eficientă în fața autorităților. Este nevoie mai mult ca oricând de o voce unitară, de o atitudine fermă, de implicarea tuturor pentru apărarea onoarei și demnității noastre, a breslei militare în ansamblul ei. Acceptați dialogul, dovediți deschidere și adoătați o atitudine constructivă. Altfel, vom muri pe limba (a se citi ”mâna”) noastră!
Col.(r) Edmond MILEA

Un comentariu:

Important privind actiunile din 29 si 30 mai a.c.

Lăsând alegoria și pregătirea aperceptivă deoparte, cu speranța că nu ne-am pierdut spiritualitatea, revenim cu PRECIZĂRI IMPORTANTE, p...