sâmbătă, 29 aprilie 2017

Mesaj către politicieni și guvernanți




Mă adresez, cu lehamite dar îndârjire, politicenilor și guvernanților care în numai 27 de ani au distrus și vândut Țara, cu oameni și bogății, cu pământuri și păduri, cu tradiții și cultură, cu tot. Astăzi, așa cum spune profesorul Ilie Șerbănescu România a ajuns ”o colonie la periferia Europei”, iar argumentele sale sunt irefutabile.
Acum cunoaștem amploarea dezastrului. Sub regimurile voastre incompetente sau profund interesate, trădătorii de Țară și Neam, ciocoii vechi și noi ai democrației originale și-au făcut de cap. Nu pot să nu-mi imaginez unde ar fi trebuit sâ fim ca Țară, dacâ cele 2000 de miliarde de dolari (!!!) furate în anii voștri de huzureală s-ar fi transformat în șosele și autostrăzi civilizate, școli și spitale moderne, educație și cultură de calitate, agricultură și industrie competitive, dar și în salarii și pensii decente. Studiile prezentate de specialiști arată că potențialul Țării, bine administrat și guvernat, putea să asigure, în zilele noastre, salarii medii de 2000-4000 de euro și pensii minime de 800 de euro. Dar voi, cei care ați guvernat sau ați mimat parșiv opoziția, ați preferat să distrugeți mii de întreprinderi, fabrici, uzine, combinate, ferme, căi ferate, sisteme de irigații, ați defrișat pădurile și nu numai. Lista păcatelor voastre e nesfărșită.
Dar nu v-ați mulțumit să distrugeți doar Economia Româneasca! Ați distrus Școala și Cultura Românească! Ba și Cercetarea Științifică! Ați distrus Sănătatea! Ați subjugat Justiția și Serviciile Secrete! Ați distrus Armata Țării și Sistemul de Apărare! Toate, cu prețul îmbogățirii fără măsură…a voastră și a oligarhiei pe care o slujiți cu obediență! Nu v-ar mai ajunge, nerușinaților!
Ați distrus speranța că în România se va trăi bine vreodată. Ați pauperizat și alungat populația peste granițe. Ați compromis viitorul generațiilor următoare…poate pentru sute de ani… Din păcate, nu ați fost singuri, ci ajutați de cozile de topor ale neamului…multe, prea multe… Ba chiar și de noi, cetățenii de rând care v-am tolerat. Iar pentru asta, regret amarnic.
Voi, politicieni corupți și tradatori, ați votat legi antinaționale și în defavoarea cetățeanului normal. Dar v-ați creat permanent privilegii și v-ați protejat reciproc, puterea și opoziția deopotrivă. Ați creat dezechilibre și ați divizat societatea, sacrificând adevaratul interes național. Ați mințit cu nerușinare și ați pacălit în mod parșiv alegătorii. Dar nu cred ca ați reuși (încă) să distrugeți spiritul libertății și al dreptății.

De aceea, vouă, politicienilor și guvernanților, vremelnici și ticăloși, vă spun atât, cu versurile poetului George Coșbuc:

”N-avem puteri şi chip de-acum
Să mai trăim cerşind mereu,
…………………………………………..
Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,
Să vrem noi sânge, nu pământ!
Când nu vom mai putea răbda,
……………………………………………..
Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa
Nici în mormânt!”
G.Coșbuc - Noi vrem pământ

Col.(r) Edmond MILEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Important privind actiunile din 29 si 30 mai a.c.

Lăsând alegoria și pregătirea aperceptivă deoparte, cu speranța că nu ne-am pierdut spiritualitatea, revenim cu PRECIZĂRI IMPORTANTE, p...