sâmbătă, 13 mai 2017

Ocrotește, Doamne Platforma aceasta!


O platforma in spatiul virtual este un intreg Univers, unde poat fi trecute in revista toate ostirile Lumii din toate timpurile trecute si viitoare. Amice sau inamice, aliate sau dezbinate, in ofensiva sau in aparare, ostirile au fost motorul Umanitatii. Vor ramane si pe mai departe in aceasta postura, sau locul le va fi luat de cine stie ce gaselnite ale mintii umane, asta ramane de vazut. 
Deocamdata ostirile exista - cu ostenii lor, activi si in rezerva - tot mai adesea simple sperietori martore la schimbarile tot mai repezi din Lume si din societate. Tot mai multi fosti comandanti odata trecuti in rezerva intra in politica - o evadare pusa minutios la cale inca de pe vremea cand comandau; politicul a devenit un fenomen extrem de invaziv, patrunde precum rugina toate structurile societatii. Armata, daca nu este una de lefegii, este chezasul dainuirii unui popor, n-ar trebui sa se lase invadata. Odata atinsa de rugina in incheieturile ei isi pierde menirea, iar ostenii devin simpla multime de suflete de sacificat precum pionii pe tabla de sah. 
Si totusi, cu pionii atent manevrati, bine coordonati, se pot recupera piereri valoroase si pot fi ingenunchiati regi. Ocriteste, Doamne, platforma aceasta, aseaza pe ea o farama din harul tau cel datator de speranta si luciditate care sa insufleteasca pionii!

Col(Ret) Marian Ilie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Important privind actiunile din 29 si 30 mai a.c.

Lăsând alegoria și pregătirea aperceptivă deoparte, cu speranța că nu ne-am pierdut spiritualitatea, revenim cu PRECIZĂRI IMPORTANTE, p...